МУЛЧ ЗА ХИДРОПОСЕВ HYDROMULCH 22 KG

ID 25002


Наличност: На склад


Производител

EURO-TEC, Франция


Дървесният мулч се произвежда от специално подготвени дървени частици. Дървесните влакна се произвеждат чрез термо-механичен процес дефибрация. Така произведени те съдържат определен набор от влакна, средно 0.25 инча (10 мм) или по-дълги, с до 50% по-висока гъстота на ситото (710µm).

Мулчът се разтваря бързо във вода и остава еднородна суспензия при работа. Смесва се със семена, торове и други специфични материали до получаване на хомогенна смес. Когато се нанася чрез впръскване, влакната осигуряват влагозадържаща покривка, като в същото време това осигурява филтрация и благоприятен микроклимат за кълняемост и растеж на семената.

Влакната са оцветени в зелено с водоразтворима нетоксична боя, като това помага на оператора да нанася сместа равномерно. Зеленият цвят създава вид на истинска тревна площ до пълното израстване на тревата. При нанасяне сместа може да изцапа бетонови или боядисани повърхности асфалт, но петната изчезват до 2-3 седмици. Сместа не е токсична и опасна за растения или животни.
 

  • Разходна норма: 6-8 бали/дка
  • Предлага се и в неутрален сив цвят

Подобни продукти