Изграждане на напоителни водоеми и канали

Изграждане на напоителни водоеми и канали

facebook thumb

Недостигът на вода е проблем, с който земеделските производители все по-често се сблъскват. Водата се превръща във все по-ценен ресурс и ако не се научим да я използваме правилно излагаме на риск устойчивото развитие на земеделието, но и на цялата планета. Обикновено наличните водоизточници (реки, кладенци) не могат да осигурят достатъчен обем вода, който да покрие поливната норма на отглежданата култура. Това налага използването на резервоари или водоеми.

Предлагаме Ви ефективно решение - изграждане на напоителен водоем или канал от хидроизолационната мембрана EPDM Geomembrane на Firestone BP. Имайки предвид всички предимства на мембраната, тя може да се използва както за изграждане на нови напоителни резервоари и водоеми, така и за ремонт на стари бетонови канали. Успехът на системата на Firestone EPDM Geomembrane се дължи на доказаните й качества:

  • Висока степен на гъвкавост;
  • Еластичност над 300%, което позволява на мембраната да се разтяга и да приляга на всякакви форми и терени;
  • Бърз и лесен монтаж;
  • Ниска или почти никаква поддръжка след инсталацията;
  • Изключително висока устойчивост на атмосферни влияния.

Изграждането на едно такова съоръжение чрез използването на EPDM Geomembrane ще Ви струва тройно по-малко финансови и човешки ресурси. Благодарение на улеснената процедура по монтаж, времето за инсталация също се съкращава многократно в сравнение с бетоновия метод. В допълнение на всичко споменато ще уточним, че Firestone EPDM Geomembrane е инертен материал с ниско въздействие върху природата по време на производството и употребата, което свидетелства за ангажираността на компанията към управление и опазване на околната среда.