3 причини да изберете хидропосева като метод за засаждане на трева

3 причини да изберете хидропосева като метод за засаждане на трева

Хидропосевът, известен още като пръскане на трева, е процес за засаждане на трева с помощта на каша от семена и мулч, пръскана през маркуч. Ефективен както за малки, така и за големи площи, хидропосевът може ефикасно да засажда трева с много по-малко усилия в сравнение с традиционните средства. Като се има предвид, че този метод е сравнително нов е разбираемо скептичното отношение на хората за бластирането на куп семена от маркуч върху парче земя. За да облекчим тези страхове ще ви посочим три причини да използвате хидропосева:

1. Удобство

От една страна, хидрозасяването е изключително удобен процес, особено, когато трябва да засадите големи площи наведнъж. Вместо да губите време за обработка на земята и засяване на семената на ръка, можете просто да ги хидробластирате наведнъж. Тази техника дори превъзхожда машинно сеитбените техники, което го прави единственото най-ефективно средство за засаждане там, където не се използва тревен чим.

2. Безопасност

Градинарството не е една от опасните професии, ето защо безопасността при извършването на хидропосева се отнася за самите растения. Използването на каша от семена за разлика от сухите семена прави тревата с много по-голяма вероятност да оцелее до момента, в който започне да расте, тъй като птиците и животните е по-малко вероятно да ядат нещо, което е с кашеста консистенция.

3. Ефективност

Хидрозасяването не само спестява време, но е и изключително ефективен начин да стимулирате растенията да се размножават. Комбинацията от вода, семена и мулч, която включва хидропосевът, е изключително благоприятна за отглеждане на трева. Наличието на мулч прави по-голяма вероятността вашата трева да расте по-бързо, отколкото ако се сеят семената на сухо и се полеят с вода.

Има много причини да използвате хидропосев, когато трябва да озелените площ, но това са три от най-добрите, които можете да търсите. Ако искате да наемете специалисти по хидропосев или да научите повече за процеса, свържете се с нас.