Изграждане на дъждовални поливни системи с пивоти и поливни макари

Изграждане на дъждовални поливни системи с пивоти и поливни макари

facebook thumb

Живеейки в период, в който водата е един от най-ценните ресурси, нейното разумно използване е от съществено значение. Ефективното управление на водните запаси и прецизирането на поливния процес в днешни дни е достижима цел.  Модерните дъждовални поливни системи могат да доведат до 45% спестяване на вода, сравнено с традиционните методи за напояване. Рационалното напояване е важно не само за оптимизиране на производствените разходи, но и за увеличаване на добивите.

Дъждуването като метод на напояване в най-голяма степен се доближава до дъжда като естествен източник на напояване, който за съжаление в последните години e много несигурен.

Благодарение на нашите дългогодишни партньори – доставчици сме готови да ви предложим изключително богата гама от поливни макари, която би покрила изискванията на всяко земеделско стопанство:

Всяка една от предлаганите поливни машини се характеризира със следните параметри:

 • диаметри на поливния маркуч от ф44 до ф135;
 • дължини от 110 – до 750 м.;
 • турбинно или бутално задвижаване;
 • механично или хидравлично управление.

Поливните машини са мобилни, автономни системи подходящи за малки и средни по големина стопанства. Когато говорим за интензивно напояване, капацитета на една поливна машина среден размер е около 200-300 дка, в зависмост от поливната норма.

За да си гарантирате увеличаване на добива, поливната система Ви дава възможност и за торовнасяне чрез торов инжектор или още по-прецизно чрез дозираща станция.

Поливните машини се доставят напълно оборудвани и готови за работа. Към базовото оборудване могат да бъдат добавени още опции:

 • дистанционно следене и управление;
 • възможност за променлива поливна норма в рамките на 1 поливна ивица;
 • добавяне на различни опции към количката на разпръсквача и др.

Когато полето позволява (достатъчно голямо и с подходяща форма), ние препоръчваме на нашите клиенти поливането чрез пивотни системи.

Два са основните видове пивотни системи - централни и линейни. По своята същност пивотните системи представляват сглобяема конструкция с височина на просвета до 4 м. Те могат да бъдат преместваеми (на ски или колела), с цел да обслужват две съседни полета. Подобно на тръбно-ролковите поливни машини и тук опцията за торовнасяне е налична, чрез торов инжектор или чрез дозираща помпена станция. Научете повече за тях от ТУК.

Сред предимствата на дъждовалните пивотни системи са:

 • автоматизация на поливния процес;
 • ниски изисквания за филтрация;
 • най-добра ефикасност при интензивно напояване;
 • кратки срокове на изграждане;
 • по-добра цена по отношение на инвестицията на дка.

С цел да постигнем 100% покритие на поливната площ при по-малки площи или такива с неправилна форма, предлагаме стационарните поливни системи SOLID SET. Те представляват мрежа от наземни и подземни ПЕ или алуминиеви тръби с монтирани разпръсквачи на определени разстояния.  По този начин получавате цялостно и работещо поливно решение, което е съобразено изцяло със спецификите на Вашето земеделско стопанство.

Ние от Свемар Агро сме готови да отговорим на запитванията Ви. За нас е важно да Ви предложим оптималния вариант. Именно затова офертата, която ще получите от нас, представлява цяла една поливна концепция, която започва с проучване, проектиране, сравняване на различните поливни системи, доставка и изграждане, достигайки до оптимално и работещо решение за Вас.

Свържете се с нас!