ЦЕНТРАЛНО-КРЪГОВИ ПИВОТНИ СИСТЕМИ

ID 28001


Наличност: По запитване
Доставка: 45 работни дни


Производител

IRRIFRANCE, Франция


Централните пивотни системи представляват сглобяема конструкция, която се завърта около централната кула. Цялата система може да бъде фиксирана или преместваема, с цел да обслужва две съседни полета, при планиран сеитбооборот.

Централните пивоти (дъждовални инсталации) се захранват от дизелов генератор, монтиран на централната кула или чрез ел. кабел. Водоподаването се извършва в една точка – един хидрант до централната кула. Захранването на хидранта става чрез подземен тръбопровод. 

Централните пивотни дъждовални машини се състоят от:

Централна кула

 Височина на централната кула: 3,90 m.
 Структурни крака: 70 x 70 x 7 (ø 114),80 x 80 x 8 (ø 127, ø 141) и 100 x 100 x 10 (ø 168, ø 193, ø 245).
 Напречни пръти: 40 x 40 x 5 (ø 114, ø 127, ø 141) 50 x 50 x 5 (ø 127, ø 141,ø 168, ø 193, ø 245)
 Наличен вход за торовнасяне към долното коляно (с вътрешна резба и размер 1“).
 Диаметърът на централната кула се определя от максималния воден капацитет.

На централната кула се монтира таблото за управление. Управляват се дозата, скоростта на въртене, време за завършване на един поливен цикъл.

Допълнително оборудване:

Колектор - за по-лесно обслужване водоустойчивия колектор се намира в горната част на централната кула.
Със своите 12 писти той осигурява стабилна връзка между главното табло за управление и подвижните секции. Опция: колектор с 14 писти.
Централна система с конзола и краен разпръсквач
Системата за контрол на водата притежава опция за пускане или спиране на напояването с конзолните разпръсквачи и/или крайния разпръсквач.

Крайните разпръсквачи са позиционирани в далечния край на машината, за да увеличат напояваната площ, без да се удължава  конструкцията. Техният радиус обикновено достига 25-30 м (82 - 100 фута) в зависимост от наличния дебит и налягане, но за да работят добре, се нуждаят от високо налягане. Към водното оръдие може да се свърже напорна помпа, която да повиши входното налягане, без да влияе върху налягането в останалата част от системата.


Автоматичен стоп плапан
Хидравлична система за плавно спиране на водата след изтичане на времето за напояване.
Предотвратява хидравличен удар и се изпълнява процедура за автоматично безопасно изключване, координирано с всички автоматизирани задвижвания. Предлага се във варианти 3’’, 4’’, 5’’, 6’’ или 8’’.

Поливни рамена VXP

V-образната винкелна конструкция позволява равномерно разпределение на натоварването по цялата секция.
Всички части на конструкцията като тръби, напречни пръти, обтегачи, стабилизатори на фермата и основна са горещо поцинковани.
Новата концепция с обтегачи с ковани краища гарантира много лесен монтаж и висока здравина.

Оборудване за VXP конструкцията:

Съединение
За свързване на 2 секции/рамена се използва П-образно „карданно” съединение. Конструирано е с достатъчно резерв, за да поема неравностите на терена.
Гумено съединение с двойно уплътнение, разположено в две алуминиеви черупки. Така се гарантира непрекъснат воден поток, лесна подмяна на уплътненията и защита срещу ултравиолетови лъчи.


Управляващ блок
Съчленен съединителен прът от неръждаема стомана с ексцентрик и предпазно реле гарантират идеално подравняване и термична и магнитна защита на електромоторите, съгласно Европейските правила за безопасност.


Трансмисионни валове
Добре защитени, те са специално предназначени да осигуряват максимално добро съединение между редукторния мотор и предавателните кутии на колелата. Тяхната еластичност им позволява да абсорбират шоковите натоварвания при задвижване и в резултат на това, удвоява експлоатационния живот на предавателните кутии на колелата.


Редукторен мотор UMC

- Корпус, покрит с антикорозионно покритие
- Предавателно число 1/40
- Мощност на мотора 3/4 HP - 0,55 kW: високата работна ефективност намалява изискванията за силово захранване на оборудването.


Предавателни кутии на колелата - UMC 740
Предавателни кутии на колелата с изключително устойчив червячен механизъм, проектиран със завишен резерв – с ос 2’’ 1/4 и лагери с конусни ролки. Главното зъбно колело, е изработено от високоякостен чугун за дълготрайност, а червячното зъбно колело - от закалена стомана без вътрешни напрежения. Разширителен съд осигурява достатъчно пространство за разширението на маслото при работа.


Колела
С поцинковани джанти и щит за вентилите, 
за колела с размери:
12,4 x 11 x 24 или 14,9 x 13 x 24
като опция – за колела:
11,2 x 10 x 24 и 12,4 x 11 x 38 и 16,9 x 14 x 24,
или за други размери, по заявка.

Дюзи

Дюзите определят начина на разпределение на водата в полето.
Прецизното напояване се постига чрез добре аранжирани дюзи, които трябва да са адаптирани не само към конструкцията, но и към климатичните, теренни и агротехнически особености на напояваното поле. Подборът на пръскащи дюзи е ограничен и от хидравличните параметри: поток и налягане на системата. Схемата за монтаж на дюзи показва разпределението на разпръсквачите и размерите на дюзите по секции, с цел постигане на максимална равномерността на напояване.
Разпрашителните дюзи могат да работят при ниско налягане (< 1bar - 15 PSI). Техният радиус е обикновено около 5 метра/16 фута).
Раторните разпръсквачи са оборудвани с въртяща се отразителна пластина, докато „IWOB” разпръсквачите имат подвижно махало. Техният радиус достига 10 метра / 32 фута и предлага добра равномерност. Изискванията за налягане са малко по-високи, като „IWOB” разпръсквачите предлагат добри работни характеристики при налягане от 1 bar /15PSI.
Импулсните разпръсквачи са монтирани върху горната част на секциите. Те осигуряват добра равномерност на напояване, но се влияят много от ветровете. Нуждаят се от минимално налягане от 2 bar/30PSI.

Дъждуването с пивоти има доста предимства и не случайно е един от най-предпочитаните начини за напояване в индустриалното селско стопанство. Пивотните поливни системи са изключително подходящи за интензивно отглеждане на различни култури. Свържете се с нас, за да коментираме най-подходящите дъждовални инсталации (пивоти) според спецификата на терена и отглежданите култури!

Подобни продукти