ЛИНЕЙНИ ПИВОТНИ СИСТЕМИ

ID 28002


Наличност: По запитване
Доставка: 45 работни дни


Производител

IRRIFRANCE, Франция


Линейните пивотни системи представляват сглобяема конструкция, като основната разлика с централните пивотни системи е в начина на движение, който определя и различните типове централни кули.

Линейните пивоти (дъждовални инсталации) се състоят от:

Основна кула

RM 2 / RM 2-4 / RM 2-4 PL - eдно осна основна кула с 2 или 4 колела, опция за захранване от канал директно. Пивотните системи с тези кули осъществават движение "напред-назад" - портален тип.

RM 4/VE / RM 4L / RM 4VE / RM 4T / RM 4TD - двуосна основна кула с 4 колела. Пивотните системи с тези кули осъществяват движение "хиподрум", "с вътрешно въртене", "L- образна форма", L- образна прекъсната форма"

Диаметъра на централната кула се определя от максималния воден капакцитет.
На основната кула се монтира таблото за управление. Управляват се дозата, скоростта на въртене, време за завършване на един поливен цикъл.


Допълнително оборудване:
Централна система с конзола и краен разпръсквач
Системата за контрол на водата притежава опция за пускане или спиране на напояването с конзолните разпръсквачи и/или крайния разпръсквач.
Крайните разпръсквачи са позиционирани в далечния край на машината, за да увеличат напояваната площ, без да се удължава  конструкцията. Техният радиус обикновено достига 25-30 м (82 - 100 фута) в зависимост от наличния дебит и налягане, но за да работят добре, се нуждаят от високо налягане. Към водното оръдие може да се свърже напорна помпа, която да повиши входното налягане, без да влияе върху налягането в останалата част от системата.

Автоматичен стоп плапан
Хидравлична система за плавно спиране на водата след изтичане на времето за напояване.
Предотвратява хидравличен удар и се изпълнява процедура за автоматично безопасно изключване, координирано с всички автоматизирани задвижвания. Предлага се във варианти 3’’, 4’’, 5’’, 6’’ или 8’’.

Водоподаването се извършва от захранваща линия с хидранти на определени разстояния, като на основната кула има захранващ маркуч, който трябва да бъде закачван на съответния хидрант, когато линейната пивотна система достигне до него.  


Поливни рамена VXP
V-образната винкелна конструкция позволява равномерно разпределение на натоварването по цялата секция.
Всички части на конструкцията като тръби, напречни пръти, обтегачи, стабилизатори на фермата и основна са горещо поцинковани.
Новата концепция с обтегачи с ковани краища гарантира много лесен монтаж и висока здравина.
Оборудване за VXP конструкцията:
Съединение
За свързване на 2 секции/рамена се използва П-образно „карданно” съединение. Конструирано е с достатъчно резерв, за да поема неравностите на терена.
Гумено съединение с двойно уплътнение, разположено в две алуминиеви черупки. Така се гарантира непрекъснат воден поток, лесна подмяна на уплътненията и защита срещу ултравиолетови лъчи.

Управляващ блок
Съчленен съединителен прът от неръждаема стомана с ексцентрик и предпазно реле гарантират идеално подравняване и термична и магнитна защита на електромоторите, съгласно Европейските правила за безопасност.

Трансмисионни валове
Добре защитени, те са специално предназначени да осигуряват максимално добро съединение между редукторния мотор и предавателните кутии на колелата. Тяхната еластичност им позволява да абсорбират шоковите натоварвания при задвижване и в резултат на това, удвоява експлоатационния живот на предавателните кутии на колелата.

Редукторен мотор UMC
- Корпус, покрит с антикорозионно покритие
- Предавателно число 1/40
- Мощност на мотора 3/4 HP - 0,55 kW: високата работна ефективност намалява изискванията за силово захранване на оборудването.

Предавателни кутии на колелата - UMC 740
Предавателни кутии на колелата с изключително устойчив червячен механизъм, проектиран със завишен резерв – с ос 2’’ 1/4 и лагери с конусни ролки. Главното зъбно колело, е изработено от високоякостен чугун за дълготрайност, а червячното зъбно колело - от закалена стомана без вътрешни напрежения. Разширителен съд осигурява достатъчно пространство за разширението на маслото при работа.

Колела
С поцинковани джанти и щит за вентилите, 
за колела с размери:
12,4 x 11 x 24 или 14,9 x 13 x 24
като опция – за колела:
11,2 x 10 x 24 и 12,4 x 11 x 38 и 16,9 x 14 x 24,
или за други размери, по заявка.
 
Дюзи
Дюзите определят начина на разпределение на водата в полето.
Прецизното напояване се постига чрез добре аранжирани дюзи, които трябва да са адаптирани не само към конструкцията, но и към климатичните, теренни и агротехнически особености на напояваното поле. Подборът на пръскащи дюзи е ограничен и от хидравличните параметри: поток и налягане на системата. Схемата за монтаж на дюзи показва разпределението на разпръсквачите и размерите на дюзите по секции, с цел постигане на максимална равномерността на напояване.
Разпрашителните дюзи могат да работят при ниско налягане (< 1bar - 15 PSI). Техният радиус е обикновено около 5 метра/16 фута).
Раторните разпръсквачи са оборудвани с въртяща се отразителна пластина, докато „IWOB” разпръскавичите имат подвижно махало. Техният радиус достига 10 метра / 32 фута и предлага добра равномерност. Изискванията за налягане са малко по-високи, като „IWOB” разпръсквачите предлагат добри работни характеристики при налягане от 1 bar /15PSI.
Импулсните разпръксвачи са монтирани върху горната част на секциите. Те осигуряват добра равномерност на напояване, но се влияят много от ветровете. Нуждаят се от минимално налягане от 2 bar/30PSI.

Дъждуването с пивоти има доста предимства и не случайно е един от най-предпочитаните начини за напояване в индустриалното селско стопанство. Пивотните поливни системи са изключително подходящи за интензивно отглеждане на различни култури. Свържете се с нас, за да коментираме най-подходящите дъждовални инсталации (пивоти) според спецификата на терена и отглежданите култури!

Подобни продукти